زنگار بر بوم خیالات مردم ایران/ فرش ایرانی به حاشیه رفت

عضو کمیسیون فرهنگی با هشدار به سبقت گیری افغانستان و هند از ایران در صادرات فرش گفت: ورود سرمایه گذاران خصوصی و حمایت‌های دولتی می‌تواند گام موثری در برند شدن دوباره فرش ایرانی نقش داشته باشد.

فرش ایرانی

احمد راستینه هفشجانی در گفت‌وگو با خبرنگار در مورد سبقت گیری افغانستان و هند از ایران در صادرات فرش گفت: برند فرش ایرانی در سطح ملی و بین المللی زبانزد جهانیان است که متاسفانه در سال‌های اخیر با دو مشکل در تولید و صادرات مواجه بوده است.

نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان افزود: در چند سال اخیر رونق صنعت قالی‌بافی و فرش‌بافى مورد بی مهری مسئولان و متولیان امر قرار گرفته به گونه‌ای که فرش ایرانی از رتبه اول جهانی به جایگاه ۴ و ۵ رسیده است، در حال حاضر کشورهایی نظیر افغانستان و هند بازار فرش را در جهان به دست گرفته و این موضوع در همه حال به ضرر کشور ما محسوب می‌شود. 

احمد راستینه هفشجانی

راستینه با انتقاد از بی توجهی به صنعت فرش بافی در کشور تاکید کرد: فرش آینه زیباشناسی فرهنگ ایرانی و بوم خیالات مردم ایران است که طرفداران زیادی در شرق و غرب جهان دارد. حتی گردشگرانی که از بیشتر نقاط جهان به ایران می‌آیند، فرش ایرانی را به عنوان ارزشمندترین سوغات ایران زمین شناخته؛ اما جای سوال اینجاست چه اتفاقی رخ داده که امروز این هنر ایرانی به حاشیه کشانده شده است؟!

تولید فرش به عنوان صنعت ارز آور یک فرصت است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تولید فرش به عنوان صنعت ارز آور در شرایط تحریم‌ها  یک فرصت استثنایی است که به دلیل عدم حمایت‌های دولتی، سرمایه گذاری قوی برای رونق صنعت فرش بافی؛ تبلیغات گسترده در سطح ملی و جهانی در قالب نمایشگاه‌های داخلی و بین المللی همه دست به دست هم داده تا برند برتر فرش دستباف ایرانی در شرایط جهانی از رتبه نخستین به سوم و چهارم سقوط کند.

وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان متولی اصلی حمایت از صنایع دستی در کنار وزارتخانه امور خارجه می‌توانست در شرایط تحریمی، بهترین گزینه برای دور زدن تحریم‌ها باشد

راستینه با اشاره به نقش وزارتخانه‌ها در رونق صنایع دستی، گفت: وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان متولی اصلی حمایت از صنایع دستی در کنار وزارتخانه امور خارجه می‌توانست در شرایط تحریمی، بهترین گزینه برای دور زدن تحریم‌ها باشد اما متاسفانه عملکرد این دو وزارتخانه به قدری ضعیف بوده که نه تنها شاهد رونق گردشگری نبودیم بلکه صنایع دستی نظیر فرش ایرانی که در جهان رتبه نخستین داشت در حال پیشروی به حاشیه‌ها است.

وی در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر ما نیازمند به کار گیری رایزنان‌ اقتصادی توانمند و آشنا به بازار صنعت فرش در سطح ملی و بین المللی هستیم، توجه به بازاریابی برای رونق فرهنگ و هنر ایرانی در قالب گسترش نمایشگاه‌های فرش بهترین حمایت از هنرمندان این عرصه است که باید مواردی همچون بیمه هنرمندان به ویژه قالیبافان مورد توجه قرار بگیرد هر چند شنیده‌ها حاکی از خروج تعدادی از بیمه شدگان از چتر حمایتی تامین اجتماعی در چند ماه اخیر است اما کمیسیون فرهنگی این موضوع را مورد بررسی قرار خواهد.

صنعت فرش می‌تواند به عنوان صنعت پیشرو در کشور باشد

نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: هنر صنایع دستی از جمله فرش بافی به عنوان یک پدیده فرهنگی باید زنده نگه داشته شود، برای رسیدن به این مهم باید از اساتید با تجربه و هنرمندان حرفه‌ای برای آموزش استفاده شود و همچنین ورود سرمایه گذاران خصوصی و حمایت‌های دولتی می‌تواند گام موثری در برند شدن دوباره فرش ایرانی نقش داشته باشد. صنعت فرش می‌تواند به عنوان صنعت پیشرو در کشور باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Translate|ترجمه