نقاط قوت و ضعف فصل فرهنگ بخش دوم لایحه بودجه 1404/ فرهنگ، ورزش و گردشگری چند درصد از بودجه فرهنگ سهم می‌برند؟

احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، در تشریح نشست‌های این کمیسیون  در بررسی بخش دوم لایحه بودجه 1404 کل کشور گفت: روز یکشنبه و دوشنبه (28 و 29 بهمن‌ماه) کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با برگزاری جلسات فوق‌العاده‌ای بررسی لایحه بودجه 1404 را در دستور کار خود قرار داد و در این جلسات اعتبارات فصل فرهنگ و هنر، ورزش و دین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: آنچه در این بررسی دیده شد این است که در جداول مختلف در بخش دوم لایحه بودجه 1404 تفاوت‌هایی در رشد یا کاهش اعتبارات تملک سرمایه‌ای داریم؛ به عنوان مثال در جدول هفت که ردیف اصلی دستگاه‌های اعتبار بگیر حوزه فرهنگ است، متاسفانه در بخش هزینه‌ای با کاهش 2.57 درصد روبه‌رو هستیم اما در بخش تملک سرمایه‌ای یعنی بخش پروژه‌های عمرانی بخش فرهنگ و هنر و ورزش با 37 درصد رشد نسبت به لایحه بودجه 1303 روبه‌رو هستیم.

راستینه در ادامه توضیح داد: البته دولت تلاش کرده که کاهش اعتبارات هزینه‌ای جدول هفت را در قالب اعتبارات متفرقه  در جدول 9 جبران کند که در نتیجه آن  در جدول9،  50 درصد رشد اعتبارات متفرقه مربوط به دستگاه‌های فعال در عرصه‌های ورزشی، فرهنگی، هنری، دینی و مذهبی داریم.

وی افزود: در بخش دوم لایحه بودجه 1404، ورزش 19 درصد از بودجه بخش فرهنگ، بخش رسانه‌ای 27 درصد، فرهنگ و هنر حدود 10.54  درصد و بخش دین و فرهنگ و ارشاد اسلامی  39 درصد از سهم اعتبارات فرهنگ را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین بخش گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی هم 5.84 درصد از اعتبارات بخش فرهنگی را به خود اختصاص داده است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: اتفاق خوبی که در بودجه امسال در حوزه اعتبارات فرهنگی دیده می‌شود، توجه دولت به اختصاص بودجه‌های حمایتی در قالب جدول 12 یعنی از محل 1 درصد سود شرکت‌های دولتی و همچنین جدول 14 یعنی از محل هدف‌مندی یارانه‌ها است.

راستینه با اشاره به اینکه دولت در جدول 12 تقریباً 10 هزار میلیارد تومان(همت) به حمایت از دستگاه‌های فرهنگی اختصاص داده است که در هشت عنوان برنامه اجرایی تعیین شده است؛ اضافه کرد: در این هشت عنوان برنامه اجرایی که توسط دولت پیش‌بینی شده، عناوین متعددی از احکام و تکالیف دستگاه‌ها در قالب برنامه از برنامه هفتم اشاره شده که نقطه مثبت بودجه است.

وی افزود: البته با توجه به استخراج عناوین موضوعی و احکام مربوط به دستگاه‌های فرهنگی که در کمیسیون فرهنگی مجلس انجام شد، ما در بطن برنامه هفتم 79 عنوان برنامه و تکلیف برای دستگاه‌ها داریم که به بسیاری از آن‌ها اشاره نشده است؛ اما ما در کمیسیون فرهنگی احکام برنامه هفتم را به‌طور جدی مورد توجه قرار دادیم و این 10 هزار میلیارد تومانی -که در قالب جدول 12 پیش‌بینی شده بود- با نگاه به دستگاه‌هایی که با کاهش رشد اعتبارات هزینه‌ای در جدول هفت روبه‌رو بودند و با حمایت از دستگاه‌هایی که در سنوات گذشته برنامه‌های اثربخشی در بخش‌های مختلف فرهنگ و هنر و ورزش از خود نشان دادند؛ توسط کمیسیون توزیع و مصوب شد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه گفت: خوشبختانه در جدول 12 توجه جدی به بخش ورزش در قالب حمایت از ورزش قهرمانی، حمایت از کمیته‌های ملی المپیک و پارالمپیک و همچنین فدراسیون‌های ورزشی و ورزش دانش‌آموزی شده است که نویدبخش آینده خوبی در رشد حضور موثر ورزشکاران ما در میادین قهرمانی به‌ویژه میادین قهرمانی آسیایی و کشورهای اسلامی در سال آینده و در میدان المپیک در سنوات آینده خواهد شد.

راستینه با بیان اینکه در جدول 12 همچنین توجه خوبی به توسعه فعالیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای شده است، اضافه کرد: با نظر به توجهی که کمیسیون فرهنگی در این خصوص انجام داده است، حمایت و پشتیبانی از مردمی‌سازی فرهنگ را در دستور کار خودش قرار داده است.

وی با اعلام اینکه در مصوبات کمیسیون فرهنگی حمایت از صنعت و تولید پویانمایی و بازی‌های رایانه‌ای مورد توجه جدی قرار گرفته است، افزود: همچنین توجه به تولید فیلم سینمایی فاخر و ارزشمند در موضوعات تاریخی، دفاع‌مقدس، سبک زندگی ایرانی و اسلامی و جبهه مقاومت مورد توجه کمیسیون است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به یکی دیگر از نقاط مثبت لایحه بودجه سال آتی، گفت: یک کار خوب که امسال اتفاق افتاد، توجه به توسعه فرهنگ دینی در کشور و اجرایی‌سازی سند راهبردی و پشتیبانی از مساجد کشور بود و در یک جدول در بودجه، حمایت از فعالیت‌های مساجد سراسر کشور مورد توجه قرار گرفت. ضمن اینکه درخصوص توجه به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هم وظایفی برای دستگاه‌ها تعریف و اعتباراتی در این خصوص مورد توجه قرار گرفت.

راستینه با اشاره به پیش‌بینی اعتبارات خوبی برای تقویت طرح‌های فراگیر از تربیت نخبگان  به عنوان یکی دیگر از اقدامات مثبت در بودجه 1404، گفت: در بحث تربیت مربی سواد رسانه‌ای هم تصمیمات خوبی گرفته شد.

وی همچنین از پیش‌بینی اعتبارات خوبی در بحث ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و شکوفایی استعداد بانوان با تمرکز بر دستگاه‌های فرهنگی از جمله آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌ها خبر داد و گفت:  در جدول 14 نیز بحث حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک در قالب کمک‌های فنی-اعتباری مورد توجه قرار گرفت.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی در پایان با اشاره به مجموع تصمیماتی که در این کمیسیون در جریان بررسی بخش دوم لایحه بودجه گرفته شد، گفت: اعتلای سبک زندگی ایرانی- اسلامی، ارتقاء فرهنگ و هنر، تحکیم نهاد خانواده، ارتقاء دیپلماسی فرهنگی صیانت از میراث فرهنگی و گردشگری، تحکیم خانواده و جوانی جمعیت، بحث توسعه ورزش قهرمانی و حمایت از ورزش  دانش‌آموزی به صورت جدی مورد توجه قرار گرفت و در مجموع با توجه به جمع‌بندی که اتفاق افتاد، امیدواریم سال آینده سال شکوفایی بخش‌های مختلف فرهنگ و هنر و ورزش و رشد و توسعه گردشگری با نگاه به گردشگری سیاحتی و زیارتی مورد تاکید قرار بگیرد و این اتفاق خوب بیفتد./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Translate|ترجمه